Den koppriga färgen

Den som ni alla var rörande överens om var den ljuvliga kopparfärgen.

Koppar är en av mina favoritfärger men jag ska tala om för er att koppar är såååååå olika.

Koppar kan vara mer röd, mer gul, mer orange. Just denna på bilden är mer åt det gula hållet, alltså mer intensiv GULD i.

Att färga håret i koppar ger oftast håret otroligt fin lyster, det kan få vilket trött hår som helst att se levande ut tack vare ljusreflektionerna. Guld och koppar kan göra att håret ser ljusare ut än det rent tekniskt är, vilket ofta är att föredra på dom som oftast känner sig lite för mörka.

Nackdelen med koppar verkar folk tro att det är att den är svår att bli av med. Och det är delvis sant. Du har alltid röda, orangea eller gula pigment i en hårfärg, här har du dubbelt av dem. Därför kan det tyckas svårare att ljusa upp men i själva verket är det bara svårare att bli av med den varma tonen i håret. Däremot så upplevs du ju samtidigt ljusare hela vägen… Lurigt va!

Men det som jag däremot tycker är det knepigaste med dessa intensiva toner är att de tappar fort sin lyster. En röd/orange måste nästan vara ganska nyfärgad för att ha den där glöden man beundrar så mycket. Det är en god idé att ha en färgbomb i sin inpackning eller gå till frisören bara för att tona håret var fjärde vecka. En gloss med varma pigment kan också räcka.

Okej så den tekniska benämningen på färgen? Det är 5.3 i botten (.3 är guld) sen är det slingat också. Efter det har jag färgat in håret med 7.4 och 8.43 i topparna med orange booster.

Vad tycker ni om koppar?

Kommentera

9 svar på ”Den koppriga färgen”

  1. Vilken färgbomb rekommenderar du för att ge liv åt en gulorange ginger? Den får inte bli röd och inte neon utan önskar ett naturligt levande resultat. 🙂

  2. Så fint!! Hade en kopparfärg tills i tisdags numera är jag sandblond. Men håller verkligen med dig om att kopparfärgerna går ut fort.

  3. Älskar koppar- och guldtoner! Har både varit helt röd/kopprig, guldblond och kopparblond. Trivdes super i alla kombinationerna ??

  4. Jag har grått hår och sista färg blev. 7.4 men nu vill jag byta till 8.07 Hur kan jag nå detta?
    Tack på förhand.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.