FÄRG | Hur jag fungerar som frisör… · 2017/09/21

Rubriken kanske inbjuder till en hel del funderingar men det är inte så spännande som det kanske låter. Jag skulle bara vilja dela med mig av lite tankar och insikt kring hur jag jobbar, som ett exempel.

Jag har en kund, som varit kund länge och som inte förändrats särskilt mycket. Hon har alltid varit ljus, den enda skillnaden från då och nu är att vi inte gör slingor längre utan färgar.

Det hon bara anat är att jag försökt hitta den perfekta färgen. Jag har inte gett mig. Sen hon började helfärga för kanske tre år sedan har jag letat efter det perfekta receptet på henne. Inte varit helt nöjd och ändrat lite i blandningen nästa gång. Hon har inte sett någon större skillnad och alltid varit nöjd.

NU! Är jag klar. Nu har jag hittat det. 

Problemet är att hon har vita (eller gråa som ni kallar det) partier, särskilt i tinningarna. Det gör att färgen ser annorlunda ut där, jämfört med dom ställen där hennes egna (vanliga) färg dominerar. Vita hårstrån har inga pigment kvar, och kräver lite hårdare tag, samt mycket mera guld och täckning. Hennes vanliga hårfärg kräver mycket mera ask då den ljusas upp samtidigt som de vita mörkas ner. Svårt att förklara kanske, eller hänger ni med?

Det jag har gjort några gånger är att pensla en blandning på de vita och en på det ”vanliga” men det har inte blivit riktigt hundra. Det skiljer sig lite i övergången mellan helt vitt och helt vanlig hårfärg. Det är ju inte tydliga områden om man säger så.

Sen har jag testat att bara ta naturfärg som ju täcker på vita hårstrån allra bäst, men då blir det övriga för varmt (notera att hon aldrig märkt någon skillnad). Sen har jag testat bara ask men då blir tinningarna för gråa och kalla jämfört med övriga.

Men så har jag alltså hittat den perfekta blandningen. 9.0 + 9.21 (4 delar + 3 delar) med 6% väteperoxid.

Jag har alltid bara lagt botten så ni kommer snart se att det inte alls skiljer sig särskilt mycket, hon har alltid sagt ”gör samma” och aldrig varit särskilt missnöjd. Men för MIG är detta viktigt. Jag accepterar inte att man bara gör det enklaste. Det tillhör inte min ”jobb-personlighet” om ni fattar…

IMG_1633 IMG_1632

LÄSARFRÅGA | Split ender pro? · 2017/09/20

Fick fråga som lyder:

Apprå på klippning vad tror du om denna produkten? 🙃😀

http://m.hairmagazine.se/artiklar/frisorartiklar/split-ender-pro-headbrands/

Och jag tänkte dela med mig av mina tankar till er alla!

Jag har faktiskt inte fått äran att prova den här (hint till HeadBrands ! som ju är distributör) MEN jag tycker hittils att det är en toppenidé. OM den fungerar felfritt. Jag tror också att det är bra om bara frisörer använder den (alltså inte hemmabruk) eftersom det ser ut som den hela tiden klipper topparna, oavsett om dom är slitna heller inte. Att gå igenom håret flera gånger utan översikt skulle ju förmodligen resultera i mycket kortare hår än önskat.

Eftersom jag själv många gånger behöver gå igenom håret som inte hunnit växa ner (små hår som är kortare än längden) med saxen så skulle detta underlätta något enormt tror jag. Men vem vet! Jag har som sagt inte provat den, det hade varit spännande!

SE-Pro-Black

Någon av er som provat?

PLATTÅNGSLOCKAR | tutorial med ghd · 2017/09/19

Hej! För ett tag sen gjorde jag en tutorial på en ny teknik jag jobbat lite på med min styler (plattång) från ghd. Men först, innan ni får se den, så skulle jag vilja veta om ni som läser bloggen också följer mig på youtube?

IMG_1401

Okej men, i stort sett så går tekniken ut på att locka som vanligt med plattången, men dom sista 15-5 cm så klämmer ni lite hårdare med tången, alltså klämmer ihop plattorna, samt drar lite fortare nedåt. Det ger en rakare, plattare men fortfarande sammanhängande topp. Plus att värmen från tången ger extra glans, till skillnad mot om du bara skulle släppa toppen helt. Då riskerar man också ett litet märke där du släpper locken så att säga. Hoppas att det jag säger är förståeligt!

Varsågoda!

AVFÄRGNING | sköta håret under tiden? · 2017/09/18

Hej! Jag håller på med ett projekt som pågått under en längre tid. Det är Emma som ville ha en skarp ombre som är superblond nertill och supermörk upptill. När vi NÄSTAN nått vårt mål så insåg hon att hon inte orkar med denna utväxt som dyker upp alldeles för fort. Jag är exakt likadan så jag led med henne.

Då svängde vi om och nu ska hela håret bli ljust istället.

Ni ser ju hur ljus hennes egna färg är…

Iallafall. Jag sa att det finns två alternativ och det är:

  • Göra avfärgning precis som längderna. Behövs färre besök innan det är klart men kommer vara väldigt varm under tiden.
  • Göra slingor på det mörka. Tar fler besök innan allt är borta men håller sig kallare under tiden.

Hon är en all-in-tjej och valde alternativ ett. My kinda gal.

Jag har filmat alltihop och ska fortsätta filma när hon kommer tillbaka tänkte jag. Jag har aldrig fått chansen att filma dessa projekt från början till slut men nu äntligen.

IMG_1624

Det jag egentligen ville komma till med detta inlägget är hennes kvalité. Den är helt fantastisk! Trots hur många avfärgningar, blekingar och färgningar som helst så mår håret väldigt bra! Jag var tvungen att förhöra henne lite på upplägget.

  • Hon köpte direkt vi sågs för konsultation dom produkterna jag rekommenderat. Dom har hon hållt sig till.
  • Hon fönar håret varje gång hon tvättat det, enligt mina order.
  • Hon gör inpackning varannan gång hon tvättar det.
  • Hon använder Drench, Inner Home och Free från I.C.O.N. 
  • Hon kommer med lagom mellanrum för att håret ska hinna återhämta sig.
  • Vi använde Malibu C förra gången.

Jag är så imponerad av henne och hur hon sköter sitt hår. Det är inte några jätteuppoffringar utan små justeringar för att på så sätt behålla både kvalité och längd.

Jag kan avslöja att jag använt ett annat märke än ni är vana vid att se här, i längderna…

PRODUKTRECENSION | milk_shake dry shampoo · 2017/09/17

Dags för ett nytt torrshampoo! Denna gången är det milk_shake jag har testat och jag har gjort det under en lång period.

Tyvärr så föll inte den här mig i smaken alls! Synd, för flaskan är något som rent inredningsmässigt passar väldigt bra hemma hos mig.

Jag gillar doften dock. Den luktar väldigt lätt och väldigt fräscht. Flaskan är lätt att hålla i med, något smalare än vanligt. Det kanske man inte tänker på i vanliga fall men det har faktiskt varit en fördel.

Skärmavbild 2017-09-16 kl. 13.07.03

Det jag inte gillar med den är att den inte ger tillräckligt. Håret känns fortfarande fett om man inte tar extremt mycket. Men då känns håret fett dagen efter av den anledningen. Den är inte så TORR som jag vill ha ett torrshampoo.

Men jag vill ändå visa er den för alla är olika och den finns ju kvar av en anledning. Någon köper ju den! Priset är 169:- vilket ju inte är så farligt, eller hur?

Har någon av er testat den här?

I.C.O.N. |bilder på nya nyanserna · 2017/09/16

Hej alla söta! Jag sitter på en buss till Oslo och min bästa vän. Hon ska snart kläcka barn nummer två så jag passar på!

Icon har släppt nya nyanser nyligen och jag fick testa dom när dom äntligen kom till Sverige. Jag har gjort en video med resultat och lite tankar, titta gärna på den. Men här kommer också alla bilderna på dom tjejer som fått testa färgerna först!


 

Josefin som fick testa Ice & Steel.

Natalie som fick testa .766

Rebecka som fick testa sand

Emily som fick testa allt möjligt

Caroline som fick testa Amethyst och Blush

Vilken är er favorit? 

Vad tycker ni om färgerna, verkar dom bra? Vilken hade ni inte behållt och vilken hade ni definitivt behållt?

BALAYAGE | samma teknik, tre olika · 2017/09/15

Hej! Idag sk ni få se tre olika tjejer, och då menar jag verkligen olika. Men alla tre har fått samma teknik (håller på att finlira på mina balayage-tekniker) och slutresultaten är sååååååååå magiska.

Först ut är Kajsa som har MASSOR av hår. Vi har gjort balayage en gång tidigare och det finns ett litet talesätt angående balayage. Det sägs att det finns en magisk tredje-gång med balayage, det är så man uppnår finast resultat. Men helt ärligt, det blev så fint nu så jag svimmade. Nej jag svimmade inte men ni fattar. Har inte smileys så kan inte förstärka situationen mer än så.

IMG_1539

Så himla fint! Jag fotade inan jag borstat ut lockarna för man såg alla skiftningar så bra då, eller hur? Jag tänkte inte riktigt berätta vad jag gjort än utan ska göra en video när jag är redo och helt hemma i tekniken!

IMG_1547 IMG_1555

Nyanserad med Pearl!


 

Sen har vi Hanna som jag inte tog någon före-bild på men slutresultat är lika bra för de!

IMG_1570

Maaaaagiskt hår! Längden, nyansen, glansen. Allt! Hanna har ett helt annat utgångsläge (egen färg) än Kajsa så slutresultatet blir också annorlunda. Längden och mängden hår spelar också roll.


 

Sen har vi min kära Ewa-maria som tidigare gick ofta men nu har två små barn att ta hand om. Då passar ju balayage utmärkt!

Jag tycker också att hennes hår har börjat bli så mycket bättre kvalitetsmässigt! Nyanserad med silvershampoo.

Visst är det fantastiskt? Balayage är det mest skräddarsydda man kan jobba med för DIN egna färg spelar den största rollen.

Ha nu en underbar fredag!

LÄSARFRÅGA | quick light från Milk_shake? · 2017/09/14

Tin: Alice kan inte du berätta lite om Quick light från Milkshake?
Kan man ljusa upp hela håret eller är den bäst för enstaka slingor? Kan man använda den som när man gör balayage?
nvdzu13l5dcavl7n4r4i

Svar: 
puuuuuuuuuhhhhhh. Det är så svårt att svara på denna frågan för milk_shake är annars ett märke jag gillar. Men det här är den DUMMASTE idé jag varit med om. Jag blev så arg och när säljaren kom in på salongen efter att vi fått ut nyheten på mail, så sa jag helt enkelt ”om du nämner den här nya grejen så åker du ut!” varpå hon skrattade och skakade på huvudet. Hon känner mig så väl.

Man ska INTE labba med uppljusande produkter (eller färgförändrande överlag) produkter och plattång. Det är FARLIGT och ditt hår kan faktiskt gå av. Du avslutar inte heller oxidationen i håret så även om inte håret går av direkt så kan det göra det imorgon. 

Så egentligen är svaret på din fråga: Nej!

Men jag älskar att du tog upp de för jag har faktiskt förträngt den här utan en tanke på att det kanske bör poängteras.

Hoppas det räcker som svar! Puss!

NÅT NYTT | Vad gör man när man ångrar sig? · 2017/09/13

Hej mina kära vänner, nu har jag haft två dagars uppehåll och det beror på att kameran legat stadigt på salongen. Jag har SÅ många fina hår att visa er denna veckan men jag har verkligen längtat efter at få visa er Lenas nya, så hon kommer först!

Lena är relativt ny hos mig (Hej Lena och Anna!) och något av det absolut vanligaste när man hamnar hos en ny frisör som man tycker har väldigt fina bilder på instagram (hint: följ mig på Instagram) är att man vill ha en större förändring. Det är SUPERVANLIGT och händer alla. Det som däremot inte händer alla är att man kanske ångrar sig sen. Det blev inte som man tänkt sig, man förändrades inte så som man tänkt sig och framförallt så trivs man inte…

När Lena berättade för mig att hon ville ha sin naturliga hårfärg, vilket är ungefär 7-6 i ljushetsläge, så höll jag upp en hårslinga med exakt hennes färg vid ansiktet, jag sa också att jag tror hon kommer ångra sig. Dessutom klarar inte hennes längder mer blekning så jag hänvisade henne lite mer åt en MÖRKARE variant av det hon redan har men inte så mörkt som hon trodde hon ville ha. Hon höll med och jag jobbade med toning för säkerhets skull. 

När en kund vill ha en förändring JAG inte tror dom kommer bli nöjda med, så säger jag det. Men ibland så måste kunden få testa för att inse att gräset inte alls är grönare på andra sidan. Då brukar jag styra det mot något som håret klarar av att återhämta sig från. 

När Lena sen hörde av sig efter några dagar hade jag redan en plan och hon fick komma in på nästa arbetsdag. Jag sa till henne att jag väntat på henne och att jag gärna ville fortsätta min story, jag har inte hittat ett tillfälle att få fota hela processen till bloggen tidigare. Lena är världens underbaraste kvinna så hon log och så fotade vi mellanbilden:

IMG_1573

Det ÄR en väldigt fin färg så inget problem med denna bild egentligen. Men det jag kunde se var att botten var liiite kallare då överskottspigmenten åkt ur.

Sen så lade jag massa folieslingor i min speciella ”falsk balayage”-teknik och nyanserade med lämplig nyansering. Sen så!

Så fin! Hon har en liten balayage-känsla med lite mörkare upptill men överlag så är hon jämnare ljus. Hon insåg nog själv under resans gång att hon kanske gärna går och gör slingor lite oftare och känner sig fin hela tiden, än att försöka få ut sin egna färg och ”slippa” gå till frisören så ofta.

IMG_1587

Så vad är poängen? Att hänga ut Lena? NEJ! Tvärtom. Det här är det BÄSTA man kan göra och hon hamnar verkligen djupt i mitt hjärta på grund av hennes agerande. Det är SÅ vanligt att man vill testa något nytt, och det är ännu vanligare att man går till en annan frisör, man står ut eller i värsta fall försöker fixa det själv. Det är tiotusen gånger bättre att höra av sig, berätta vad som är fel och lösa det tillsammans. Det är en del av MIN utveckling också.

Jag beundrar ärliga människor framför allt. Jag kan hantera alla sanningar bättre än lögner och undanflykter.
Det är INTE jobbigt eller störande när en kund kommer med åsikter och funderingar. Kom ihåg det!IMG_1575

Visst blev hon så himla fin? Tack Lena <3

 

LÄSARFRÅGA | byta från steampod till ghd? · 2017/09/10

Fatima: Vet att du talar väldigt gott om ghd-tänger.
Undrar om du testat loreals steampod ?
Har blonderat rätt poröst och grovt hår och hairtalk.
Min steampod har funkat väldigt bra, har gillat den mer än ghd classic styler som jag haft för länge sen. Tycker håret har blivit slätare, mjukare och mer hållbart av steampoden än av ghd.n. Men nu börjar jag märka att steampoden börjar ge upp och funderar på vad jag ska köpa här näst. Vill ha det absolut bästa. Kan du berätta lite mer om ghd platinum eller någon annan du rekommenderar?

Svar:

Jag har inte personligen testat steam-poden men har hört både bra och dåligt om den. Vad jag förstått så har den ett mer specifikt syfte (rakt och glansigt) än t.ex ghd som är ett multiverktyg. Om man är ute efter just slätt, mjukt och glansigt så kanske steam-poden är bäst för just ditt hår! Men om man vill ha fler alternativ, som lockar, volym, platta, våga osv. Då tror jag definitivt att ghd Platinum är för dig!

steampod

Det som talar EMOT en steampod är just att den går upp till så höga grader som 210, vilket inte är bra för NÅGOT hår. Att den dessutom använder FUKT för att komma in i hårstrået är inte heller något jag personligen gillar. Då börjar du rucka på kvalitén på håret ganska fort. Frågan jag egentligen ställer mig är ”om du slutar använda deras produkt, hur kommer ditt hår må då?”.

Just Platinum är det absolut senaste från ghd, och den är toppen till lite bråkigare hår. Varför du ska välja en ghd generellt kan man läsa om här. Jag jobbar på att få till en video med ghd där jag tänkte mjölka dom på information och andra bra saker, men det tar tiiiiiid. Kanske om alla som läser skriver en kommentar så ser dom att ni vill NU!

399_image_1_hero

Platinum jobbar med 3 sensorer i varje platta, som alla garanterar 185 grader hela tiden. 185 grader är den perfekta graden för att manipulera håret. Inte för varmt och inte för kallt. Framförallt så skadar den inte håret! Den jobbar lite fortare än föregångaren och själva ”förpackningen” är också omgjord för att du lättare ska kunna hantera den. Plattorna är mer balanserade och ser till att du får ett jämnt tryck på håret. Jag älskar den!

Hoppas det svarar så länge… Såg din följdfråga med men jag tänker att den ska besvaras av ghd själva! (gällande cloud9)

Det bästa du kan göra är att gå in och prova på en salong som säljer ghd. Dom kommer hjälpa dig att välja rätt verktyg för just ditt hår! Sen kan man egentligen bara jämföra själv, vad tycker just DU passar för ditt hår och din vardag?