← Tillbaka till allt om hår

TIMEOUT · 2017/09/27

September har verkligen varit lite lugnare allmänt. Salongen är inte lika knökad, schemat är lugnare, årstiden är mildare osv osv. Jag har haft två ”lediga” dagar nu, som kompensation för att jag jobbade lördag 11-17 och fick göra lite slingor i söndags 4 timmar. Innan dessa två dagar så byggde jag upp en inre ångest och kände bara ”nejnejnejnejnej”. Jag hade verkligen ingen lust att ens tänka på jobb. Min kropp har ju verkligen sagt till det senaste året, tempot är för högt eller för intensivt och då tror jag främst om att det handlar om inuti mitt huvud. Ändå har jag inte lyssnat.

Jag har två roliga nyheter dock som båda på sitt sätt bidrar till en bättre tillvaro för mig.

I ungefär fem års tid har jag kämpat med att försöka gå ner i vikt. Det har inte gått och TRO MIG, jag har provat allt. En graviditet mitt i smeten hjälpte inte. Upp är inga problem, att stå still är inga problem. Men ner har varit tvärt omöjligt. Jag har lagt ner SÅ mycket pengar på tester, en pt, gymkort och svindyr mat. Pulverdieter, lchf, vegansk mat, vegetarisk, kaloritänk, mejerifritt, periodisk fasta, GI, matscheman, klassisk pt-kost (dvs fettsnålt) etc. INGET har fungerat och dom två olika pt´s som jag provat har båda sett frågande på mig och bett mig gå till läkaren. Väl hos läkaren ber dom mig sluta äta godis och börja äta anti-depressiva. Skrattretande! Och som ni säkert vet har jag opererat bort min blindtarm i januari. Sen dess har jag lyckats gå ner över 10 kilo! Och ni fattar inte vad det här betyder för mig. EFTER FEM ÅR! Det roliga är att jag har inte tränat en enda gång, kanske gått en eller två promenader och känner inte direkt att jag svälter mig själv utan äter god och bra mat. Man undrar ju vad blindtarmen har för funktion egentligen… Men jag har gjort detta trots alla motgångar med magen det senaste. Jag har verkligen KÄMPAT trots att jag inte tränat. Ni vet hur man bara vill kränga en bytta med glass när man har så ont att man kräkts i fem dagar. 9 av 10 gånger har jag druckit vatten genom smärtan. Hur som helst, gud vad långa utlägg det ska bli jämt! Jag ville gå ner 10 och lite till för att vara säker på att det inte är vattenvikt först, innan jag delar med mig. För visst vill jag ha lite ”grattis, hurra, vad duktig du är” osv! Det är en lång bit kvar till mitt så kallade mål. Men vissa resultat är värda att firas! Många tycker det är lite jobbigt att prata om att man försöker gå ner i vikt eller så, det tycker inte jag, däremot så tror jag av förklarliga skäl att det ska gå åt fanders hela tiden och väntar alltid tills jag har positiva besked. 

IMG_0712

Andra roliga är att jag skrivit ett avtal med en lärlingsskola och det börjar en ny tjej hos oss som heter Jessie, och hon ska då vara lärling. Det ska bli så himla roligt och spännande. Ni kommer alldeles säkert få lära känna henne bättre snart! Jag har länge funderat på att leta upp en ny praktikant eller lärling men det kräver så mycket jobb. Nu ser jag det som ödet! Hon sökte upp oss och är så himla go. Jag gillar ju att utbilda och lära ut, samtidigt som jag nog ALDRIG skulle kunna följa regler nog att vara lärare. Men jag gillar verkligen det amerikanska sättet där man börjar som assistent och då verkligen lär sig genom att vara nära, nära hela tiden och följa processen, för att sen våga ta egna kunder mer och mer och använda det man lärt sig. I Sverige så lär vi oss allt i skolan och sen sparkas vi ut genom en kalldusch, ut på golvet direkt. Det blir många gånger väldigt fel. Men vi får se hur vi ska lägga upp det och hur det utvecklas. Jag är så så så så taggad på detta!

Jag har massor av videor på gång på youtube men tack vare att jag varit hemma två dagar så har jag inte särskilt många bilder till er än. Men klicka här för att komma till min kanal. MISSA inte fredagsklippet som kommer denna veckan. Då uppdaterar jag er om hur mitt hår växt.

Om exakt tre veckor är jag i Alicante, det ni! 

Puss och tack för att ni läser!

6 Responses to “TIMEOUT”

 1. Tin

  Bra jobbat Alice!
  Förstår att du är glad och stolt över dig själv!
  Kram 👍🎈

  Svara
 2. thatswedishmama

  Men alltså, STORT GRATTIS! 10kg är mycket och gör stor skillnad, både psykiskt och fysiskt, fantastiskt bra jobbat! Jag fick själv upp 35kg under senaste graviditeten (samtidigt som jag spydde i 8 månader!) och har ca 10 kvar och ååh som jag längtar efter att kläderna ska passa igen! Du får bli min inspiration 🤗 Hoppas nu bara att allt löser sig med magen också, så du kan få njuta mer av dina framgångar, du förtjänar verkligen allt gott ❤️

  Svara
  • Alice

   Tack snälla! <3<3 10 kg låter så himla lite när man säger det men det ÄR mycket och det är SVÅRT! 😀 Tack för dina ord och lycka till! (även fast du är hot mama redan och inte behöver det!)

   Svara
   • thatswedishmama

    Haha, tack <3 För mig är det mest att jag inte har råd att köpa en helt ny garderob, för precis som du säger så gör de där 10 kilona mer än vad man tror! Jag tyckte att du hade gått ner i vikt i somras, men ville inte säga något eftersom jag visste att du inte hade mått bra, och visste inte att du hade kämpat med vikten tidigare eftersom jag alltid tyckt att du ser helt smashing ut! <3

    Svara

Leave a Reply