← Tillbaka till allt om hår

Produktrecension: Great Lengths Shampoo & Balsam · 2015/07/15

Ni som har löshår, lyssna extra noga!

Nu när mina extensions är i gäller det att ta hand om det på rätt sätt. Första steget är att använda shampoo och balsam som passar till. Med de allra flesta löshår ska du undvika proteiner, som kan göra att håret släpper och glider ur. Vilket man inte vill ska hända när man spenderat x antal tusen på långa längder! Därför väljer jag att använda Great Lengths egna produkter. (Varför du ska välja Great Längtas till att börja med!)

När jag hade rött hår valde jag deras color-serie men nu blir det fukt!

Jag tycker att shampoot är toppen. Det kliar inte, känns lätt, håret blir inte torrt och trassligt som det lätt blir vid en shampoonering. Inte tungt, men utslätat. Precis så som man vill att ett långt hår ska vara. Det är återfuktande, känns klart och tydligt.

Balsamet ska sitta i 60 sekunder för att ge en bra effekt. Det känner man också ganska tydligt när det går bra att skölja ur. Jag gillar produkter som tar lite tid på sig att verka, då känns det ordentligt. Men jag är medveten om att många av er vill att det ska gå fort… Balsamet fortsätter sen göra underverk i upp till 60 timmar!

Förra omgången (color-serien) så fortsatte jag använda shampoot även efter löshåret var borta och var himla nöjd då också. Så ni som inte har extensions, bli inte ledsna! Ni kan ha det ändå. Det finns ju dock inte en jättebred variation, om jag minns rätt finns det tre shampoon och ett balsam.

Men, jag är jättenöjd med både konsistens, doft (fräsch!) och hållbarhet. Jag tvättar håret kanske två gånger i veckan just nu, max. Det har dock ingenting att göra med att hårbotten känns fet. Utan dels för att det är så himla varmt och man svettas mycket nu. Dels för att jag gör såååååååå mycket mer styling, testar produkter och så vidare, så att tvätta bort produkterna för att kunna göra nästa frisyr- är ett måste.

Du hittar produkterna hos frisörer som jobbar med Great Lengths. 

IMG_0001

Leave a Reply