← Tillbaka till allt om hår

En påminnelse… · 2016/02/01

Hej gullisar! Jag vill ta en snabb sak med er för det tåls att upprepas.

GLÖM ALDRIG BALSAM!

Alltså, aldrig.

Det är såhär, när du shamponerar håret så öppnar du hårstrået. För att kunna rengöra håret ordentligt bör du alltid shamponera två gånger. Första gången för att avlägsna smuts som spray, avgaser etc. Andra gången för att verkligen rengöra och ta bort sånt som talg (fett) och salter.

Därefter har du två val. Balsam <-> inpackning + balsam. 

Balsam är det ENDA (undantagsfall finns, mer om det senare!) som kan stänga håret igen. Det spelar ingen roll om håret blir lent, det är fortfarande inte stängt. Dessutom, om du väljer inpackning utan balsam så kommer inpackningen inte stanna kvar i håret, utan rinner fortare ut och därmed har du spolat ner pengarna i duschbrunnen.

Många många många säger hela tiden att dom minsann gör inpackning varenda gång och ÄNDÅ är håret så torrt. Gemensam nämnare för dessa är alltid -inget balsam-. Eller hemmafärg, he he.

För att inte tala om färgpigment som ramlar ut, all den naturliga fukten och annat som är bra att ha.

kotte

Ungefär den här jämförelsen brukar jag göra. Hårstrået utan balsam ser ut som en torr kotte. Den tar mer plats, går knappt att böja utan att gå av och den är TORR. Här är det perfekt att stoppa in inpackning, ni ser ju hur mycket mer den kan ta in EFTER shampoo och INNAN balsam. En frisk och glad kotte är som höger med balsam. Lätt att forma, spänstig och luktar gott! Men här ser ni också att inte särskilt mycket inpackning kan tränga in. Men lite. Ni som kör inpackning efter balsam bör därför vända på dom två för maximal effekt, men ingen skada skedd!

Det har mycket med ph-värde att göra. Men vi ska inte gå in på det kemiska, då somnar ni. Men shampoo har högt ph-värde och balsam lågt. Kallt vatten har också lägre ph-värde än varmt… En bra sak att ha i bakhuvudet!

Hänger ni med? Vi börjar veckan så. In i duschen med er nu och smeta på lite balsam!

Men lova mig, vad ni än ska göra – Ta det säkra före det osäkra, använd balsam.

 

Jag vet jag vet, ni är nyfikna på ICON. Det kommer!

One Response to “En påminnelse…”

  1. Bibbi

    Tack, har inte tänkt på vad balsam gör för håret mer än att håret blir mjukt och att det blir lättare att reda ut.

    Svara

Leave a Reply